Loading...
Fisk och Skaldjur 2017-11-22T15:50:32+00:00

FISK- OCH SKALDJUR

JAX är branschledande inom livsmedelsklassade smörjmedel med över 60 års erfarenhet. Våra produkter erbjuder överlägsen korrosionsbeständighet som skyddar din utrustning mot det hårda slitaget från saltvatten medan våra experter på smörjmedel tillhandahåller den kritiska dokumentationen (SDB), service och utbildning som behövs för en smidig övergång till smörjmedel av livsmedelskvalitet.

I dagens fiske- och skaldjursindustri har övergången till smörjmedel av livsmedelskvalitet blivit allt viktigare och JAX har kompetens tillsammans med en lång rad patenterade, laboratorie- och fälttestade smörjmedel som kommer att överträffa andra på marknaden.

Säkerhetsdatablad och Tekniska datablad får du vid beställningen av produkten eller genom att kontakta oss.

Sänd förfrågan

National Sanitary Foundation. NSF är en institution för klassifiering och godkännande av bland annat smörjmedel för användning i alla typer av livsmedelsproduktion.

Godkänt för tillfällig kontakt med livsmedel.

Godkänt för direkt kontakt men livsmedel.

Alla produkter är Halal och Kosher godkända.

KEDJESMÖRJNING

JAX Proofer Chain Oil (H1) erbjuder överlägset korrosionsskydd mot sötvatten, saltvatten och saltlake som finns i fiske- och skaldjursindustrierna .

Om en aerosolprodukt önskas, använd JAX BDF Cling Lube (H1) för ett icke-droppande smörjmedel med exceptionell vidhäftning eller JAX Proofer Chain Oil (H1).

VÄXELLÅDOR

JAX Magna-Plate 320FG-HG3 (H1) är formulerad med extra korrosionsskydd för växellådor som kan vara förorenade med färskt eller saltvatten. Det ger ett extra skyddslager till växellådans inre väggar.

JAX Flow-Guard Synthetic Fluids (H1) är 100 % PAO livsmedelsklassade syntetiska EP-växeloljor som erbjuder överlägsen lågtemperatur eller förhöjd temperatur

LAGER

JAX Halo-Guard FG-2 (H1) för alla tillfälliga livsmedelskontaktområden. Smörjmedel för flera ändamål för höga temperaturer och hastigheter, vatten beständiga, med utmärkt pumpbarhet, bra korrosionsskydd, bra slitageskydd med EP-egenskaper.

JAX Halo-Guard FG-PM (H1) där det finns risk för tillfällig livsmedelskontakt  och stora eller stötbelastade applikationer.

JAX Magna-Plate 22 (H1) för höghastighetslager som behöver utmärkt korrosionsskydd.

HEAD CUTTERS

JAX Magna-Plate 22 (H1) för smörjkrav hos höghastighetslager.

JAX Magna-Plate 320FG-HG3 (H1) erbjuder överlägset korrosionsskydd för växellådor.

JAX Proofer Chain Oil (H1) för kedjetillämpningar och stort korrosionsskydd.

FISH SAWS

JAX Magna-Plate 22 (H1) för smörjkrav hos höghastighetslager.

JAX Magna-Plate 320FG-HG3 (H1) erbjuder överlägset korrosionsskydd för växellådor.

JAX Proofer Chain Oil (H1) för kedjeapplikationer och stort korrosionsskydd.

LASER SCANNERS OCH CUTTERS

JAX Magna-Plate 22 (H1) för smörjkrav hos höghastighetslager.

JAX Magna-Plate 320FG-HG3 (H1) erbjuder överlägset korrosionsskydd för Växellådor.

JAX Proofer Chain Oil (H1) för kedjetillämpningar och stort korrosionsskydd.

MUSSELKOKARE

JAX Halo-Guard FG-PM (H1) för långsamma och tungt belastade lager.

JAX Flow-Guard Synthetic Fluids (H1) är 100 % PAO livsmedelsklassade syntetiska EP-växeloljor som erbjuder överlägsen förhöjd temperaturprestanda som exempelvis förekommer i musselkokare.

RÄKKOKARE/ SKALARE

JAX Halo-Guard FG-PM (H1) smörjmedel för långsamma och tungt belastade lager.

JAX Flow-Guard Synthetic Fluids (H1) är 100 % PAO livsmedelsklassade syntetiska EP-växeloljor som erbjuder överlägsen förhöjd temperaturprestanda som exempelvis räkkokare och -skalare.

JAX Proofer Chain Oil (H1) för kedjetillämpningar och stort korrosionsskydd.

BURK FÖRSLUTARE

JAX Halo-Guard FG-2 och FG-LT (H1) är världens mest avancerade smörjmedel för burk förslutare med senaste FDA-godkända tillsatser och proprietärabaserade tvålformuleringar. Dessa är för främst för burkförslutare som smörjs av ett centralt smörjningssystem eller med manuellt smorda fyllnadsrullager.

JAX Magna-Plate 78 (H1) för oljesmörjda burkförslutare som använder ett system med en bearbetning.

JAX Angel-Guard 100D eller 150D Fluid (H1 100 % syntetisk) för oljesmorda burkförslutare som använder ett återcirkulerande system.

HÖGHASTIGHETSKVARNAR

JAX Magna-Plate 22 (H1) smörjmedel för huvudlager som arbetar med hög hastighet och låga temperaturer.

AX Flow-Guard Synthetic Fluids (H1) är 100 % PAO livsmedelsklassade syntetiska EP-växeloljor som erbjuder överlägsen lågtemperaturprestanda som exempelvis finns i höghastighetskvarnar.

FRITÖSER

JAX Pyro-Plate FGN-2 (H1) smörjmedel eller JAX Halo-Guard FG-PM (H1) smörjmedel för de viktigaste högtemperaturlagren.

FRYSAR

JAX Magna-Plate 80, 86 och 88 (H1) extrem lågtemperatur kedjeolja för alla snabbfrysar med temperaturer så låga som -65°C.

JAX Magna-Plate 22 (H1) är ett smörjmedel för tillfällig livsmedelskontakt med oöverträffad lågtemperaturprestanda och en flytpunkt på -68°C.

MICRONOX®

JAX Micronox® Technology är ett banbrytande framsteg i livsmedelsklassad teknologi utvecklad med oöverträffad prestanda för att bevara och skydda livsmedelsklassade smörjmedel från mikrobiell förorening i livsmedelsförädlingsanläggningar över hela världen.

Kontakta oss

ABIC Kemi AB
Fjärilsgatan 3
603 61 Norrköping – Sweden
Tlf: +46 (0)11-14 90 30

Kontaktperson

Pär Bolin
Tlf: +46 (0) 11 – 36 86 47
Mobil: +46 (0) 731- 25 11 1 7
pbo (at)abic.se

Förfrågan gäller
SäkerhetsdatabladTekniskt DatabladAnnat